Skip to main content

Suchý február

Alkohol je najpoužívanejšou legálnou drogou na svete s hlbokými tradíciami.

Viete aký je priemerný vek prvého kontaktu detí s alkoholom?

Je to 10 rokov. Konzumácia alkoholu je pevnou súčasťou správania Slovákov. Prináša so sebou mnohé zdravotné komplikácie spoločenské problémy. Na Slovensku je medzi mladými ľuďmi drogou číslo jeden práve alkohol.  

Počuli ste už o preventívno-osvetovej kampani SUCHÝ FEBRUÁR - mesiac bez alkoholu?

Predstavíme vám ju...

Suchý február je výzva - jeden mesiac úplne bez alkoholu nám ukáže,  či my ovládame alkohol alebo on nás!  Prioritne je kampaň určená pre študentov, ale zapojiť sa môže každý...

V Českej republike minulý rok vďaka nej zredukovalo spotrebu alkoholu až 53% účastníkov, zapojilo sa tam takmer 20% študentov vďaka spolupráci s ISIC. Suchý február prebieha v susedných Čechách už 9. rok,  pre tento ročník bude vydaná aj kniha, ktorá predstaví alkohol v mnohých spoločenských rovinách. Obsahuje 28 kapitol naprieč témami ako spánok, učenie, rizikové povolania, vzťahy a sex, liečba, výchova, gastronómia, šport, motiváciu alebo aj dopady alkoholu na generáciu Z- študentov.

V roku 2021 sa kampaň rozširuje do škôl z Českej republiky a Slovenska. Ak vás kampaň zaujala, prosíme, pomôžete s jej šírením.

Vy nepijete? Môžete sa zapojiť a pomôcť aj tak! Ako?

  • informovať o akcii Suchý február najmä mladých - všetky podklady na rozposielanie aj na nástenky, plagáty aj pripravené články, najmä článok Generácia Z nájdete TU.
  • aktívne sa zapojiť, registrovať sa, zdieľať Vaše skúsenosti 
  • prečítať si knihu Suchý únor

www.suchyfebruar.sk | PODPOR SUCHÁČ | DOPAD KAMPANE

    

Mgr. Jana Ondrušková

31. január 2021

top