Skip to main content

Tanec je pieseň tela a duše

Radosť z tanca, umelecká kreativita, elegancia pohybu, zdravie a šport predstavujú základné hodnoty každého tanečníka.

Našim poslaním v KOS je vytvárať priestor pre napĺňanie týchto hodnôt organizovaním tanečných vzdelávacích aktivít a súťaží, ktorých hlavným motívom je posilniť a posunúť tanečné umenie na vyššiu úroveň.

Realizujeme vzdelávacie aktivity pre pedagógov a tanečníkov, ktorými podporujeme mladé talenty, kreativitu, a to prostredníctvom jednej z najkrajších aktivít - prostredníctvom tanca. Tanec v sebe totiž nesie ladnosť, jemnosť, dokonalú synchronizáciu pohybov a možnosť vyjadriť svoje emócie.

Organizujeme tanečné workshopy pre pedagógov a choreografov pod názvom Tanečná choreografia a tanečný workshop pre mažoretkové súbory Palička pre mažoretku. Do našich vzdelávacích aktivít sa môžu zapojiť tanečníci z rôznych tanečných klubov, základných umeleckých škôl, centier voľného času, škôl, individuálni tanečníci a každý, kto má chuť sa zdokonaliť v tanci, či pripraviť sa na akúkoľvek tanečnú súťaž.

Už niekoľko rokov realizujeme atraktívnu a medzi tanečníkmi veľmi obľúbenú postupovú súťaž v modernom tanci, Tanečný kolotoč, ktorou sa snažíme podporovať mladých ľudí a súťaženie mladých talentov rôznych tanečných štýlov. Ponúknuť im možnosť prezentovať sa, konfrontovať sa s konkurenciou a neustále sa vzdelávať. Postupová súťaž na regionálnej a krajskej úrovni zahŕňa okrem prezentačno-súťažnej časti i vzdelávaciu časť v podobe rozborového seminára, počas ktorého porota hodnotí tanečné výkony jednotlivých tanečných súborov, z ktorých najlepšie každoročne postupujú do celoštátnej postupovej prehliadky moderného a módneho tanca Deň tanca.

Sme radi, že máme možnosť rozvíjať tanečné umenie, vytvárať priestor pre všetky skupiny a vekové kategórie tanečníkov a rozvíjať ich talent.

Viac info o našich tanečných aktivitách a podujatiach Vás pozývame sledovať na www.kosnr.sk facebook.com instagram.com.

Mgr. Marcela Máté

11. február 2022

top