Skip to main content

pre filmy Zlodeji koní 2 a Čierna ovca putovali do KOS v Nitre

Oba filmy získali na 30. ročníku celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky amatérskej filmovej tvorby Cineama 2022, pre autorov, pre KOS v Nitre, ale aj celý Nitriansky kraj Ocenenia.

Vyhlasovateľom súťaže je NOC Bratislava. Konala sa 16. – 18. septembra 2022 v kine Žriedlo – Bardejovské kúpele. Predstavilo sa 69 súťažných titulov. Filmy Zlodeji koní 2, animovaný i Čierna ovca, hraný sa prebojovali z regionálneho , cez krajské kolo až do predvýberu na celoštátne.  A tam zožali tie najvyššie ocenenia, za čo ich autorom a spoluautorom v mene KOS v Nitre srdečne blahoželáme!

A aké boli bezprostredné pocity jedného z autorov Jakuba Chochulu? „Keď mi telefonicky oznámili výsledky, od radosti som predviedol víťazný  tanec a utekal za svojím spoluautorom a zároveň susedom Jankom Feckaničom, aby som aj jemu povedal radostnú novinu. Spolu sme si poskackali, potľapkali sa a nezabudli sme ani na bozky pre svoje manželky, ktoré nás neuveriteľne  podporujú. Veľmi sa z Ceny tešíme a uvedomujeme si, aké to je super dvakrát po sebe vyhrať a to ešte s druhou časťou oceneného minuloročného filmu. Cítime obrovskú zodpovednosť do budúcna a už teraz vymýšľame, čo pripravíme, čím prekvapíme.“  Okrem toho, získal ocenenie i film Čierna ovca od kolektívu KEKS Production. A aká bola ich bezprostredná  reakcia?“ Vďaka výhre na Cineame si ako kolektív  uvedomujeme, že naša tvorba má zmysel a preto budeme určite v nakrúcaní filmov pokračovať aj naďalej“

Zmyslom súťaže je vyhľadávanie a podpora talentov, budovanie komunity a priestoru na rozvoj umeleckej tvorivosti, technickej zdatnosti a mediálnej gramotnosti detí, mládeže i dospelých z celého Slovenska. Koná každý rok. Je určená deťom, mládeži a dospelým, ktorí súťažia v troch vekových skupinách a vo viacerých žánrových kategóriách: dokumentárny film a publicistika, hraný film, animovaný film, experiment a videoklip.

Viď ocenené film: linky 

Hraný film ČIERNA OVCA - Jakub Chochula a kolektív KEKS production
https://www.youtube.com/watch?v=yIqWmnZsrTM&t=22s
  

Animovaný film Zlodeji koní 2 - Jakub Chochula a Ján Feckanič
https://www.youtube.com/watch?v=rrmmL7JEeQo&t=297s
  
                                

Mgr. Zdenka Smrečková

20. september 2022

top