Skip to main content

súťaž
Zvonky 2024

zvonky-24-plagat-web1
Kategória:
folklór
Date
20. marec 2024 15:00
Miesto konania:
KOS v Nitre
Telefón:
Email:
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Regionálne kolo celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky hudobného folklóru detí

Regionálna postupová súťaž Zvonky-Vidiečanova Habovka

Regionálneho kola celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky hudobného folklóru detí Zvonky-Vidiečanova Habovka sa zúčastnilo 14 súťažiacich z okresov Nitra a Zlaté Moravce. Jedna ľudová hudba DFS Borinka z Nitry, ktorá získala zlaté pásmo a priamy postup do krajského kola. Spevácka skupina FSk Briežok z Jedľových Kostolian dostala priamy postup a zlaté pásmo. Návrh na postup získala spevácka skupina DFS Borinka z Nitry. V striebornom pásme sa umiestnili Deti z Borinky DFSk Drienočka a chlapci z DFS Borinka. Sólistka Petra Černá z DFS Zlatňanka zo Zlatých Moraviec postupuje do krajského kola so zlatým pásmom a návrh na postup so zlatým pásmom získala Adela Medáčková z DFS Borinka. Matej Lenčéš z DFS Fatranček z Nitry, Simona Mihálová z FSk Briežok z Jedľových Kostolian, Alexandra Sečkárová z DFS Zlatňanka zo Zlatých Moraviec, Oliver Pupák z DFS Svetielko z Topoľčianok, Sofia Poliaková zo SSK Trnky z Chyzeroviec a Karolína Rudzanová z Choče sa umiestnili v striebornom pásme.

Odborná porota v zložení predsedníčka poroty Margita Jágerová, členovia poroty Alžbeta Lukáčová a Bernard Garaj hodnotili najmä vhodnosť výberu repertoáru, dramaturgickú výstavbu, spracovanie hudobného materiálu, dodržiavanie a zvládnutie lokálnych a regionálnych štýlovo-interpretačných znakov, technickú a interpretačnú úroveň súťažiacich a celkový výraz.

Počas rozborového seminára sa pre deti uskutočnila školička spevu a tanca pod vedením lektorky Martiny Vargovej, tanečnej pedagogičky z DFS Žochárik. Pred vyhlásením výsledkov sa uskutočnil rozborový seminár. Ku všetkým súťažným číslam sa odborná porota vyjadrila v zmysle propozícií a hodnotených kritérií. Vedúci kolektívov a jednotlivcov dostali od každého porotcu spätnú väzbu.

 Krajské kolo sa uskutoční 26. apríla 2024 v Ludaniciach.

Pozrite si niekoľko fotografií z podujatia

 
 

Všetky termíny:

  • 20. marec 2024 15:00
top