Skip to main content

Cesta k remeslu II.

cesta-k-remeslu-ii-sa-22-plagat-web
Kategória:
remeslá
Date
3. august 2022 09:00
Miesto konania:
Kultúrne stredisko Večierka v Šali
Telefón:
Email:
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
remeselné tvorivé dielne pre deti a mládež organizované v spolupráci s Kultúrnym strediskom Večierka

remeselné tvorivé dielne pre deti a mládež organizované v spolupráci s Kultúrnym strediskom Večierka v Šali.

1.8.2022
Posledným navštíveným miestom na realizáciu remeselných tvorivých dielní bolo Kultúrne stredisko Večierka v Šali. Deti zo Šale a okolia si v prvý deň s nadšením vyrábali šúpolové bábiky – šúpolienky. Výroba nie je tak jednoduchá ako by sa nám na prvý pohľad zdalo, no napokon s našou pomocou každý účastník-čka mali vyrobenú krásnu šúpolienku.

2.8.2022
V druhý deň sme sa venovali maľbe na sklo. Po krátkej prednáške sa deti s potešením pustili do práce. Niektoré aj popustili uzdu fantázie a maľovali podľa svojich nákresov, iný mali pripravené námety zo života na dedine(drevenica, kravička...), alebo postavy v krojoch. Maľovanie sa im páčilo a veríme, že niektorí v ňom budú pokračovať.

3.8.2022
Na poslednú dielňu sa všetky deti veľmi tešili. Veď kto by si nechcel vyrobiť náramok. Aj deťom zo Šale sa posledná remeselná tvorivá dielňa podľa ich vyjadrení najviac páčila. Každý si s potešením vyrobil náramok a napokon aj kľúčenku technikou makramé. Vo foto prílohe nájdete niekoľko fotografií, ktoré vám priblížia super atmosféru v Šali.

Srdečne ďakujeme Katke Gáborovej za ochotu, zázemie a spoluprácu pri realizácii projektu v Šali.


Cyklus remeselných tvorivých dielní je realizovaný ako súčasť projektu Vzdelávania v neprofesionálnom umení a astronómii IV.

 
 

Všetky termíny:

  • 1. august 2022 09:00
  • 2. august 2022 09:00
  • 3. august 2022 09:00
top